Luister naar het Eilandspolder Koor

Afdrukken

 

Lees hier de statuten >>>


Motivatie en Verantwoordelijkheid
,

Het bestuur van het EPK zorgt ervoor dat de leden zo zorgeloos mogelijk kunnen zingen. Dat kan natuurlijk nooit zonder de inzet van de leden zelf. De leden bepalen in de jaarlijkse ledenvergadering of zij akkoord gaan met het gevoerde beleid én met de plannen voor het volgende koorjaar.

Het bestuur doet de ‘zakelijke kant’ zoals huisvesting, afspraken met de muziek, de financiële kant, enzovoort.

Daarnaast heeft het koor een muziekcommissie en een kledingcommissie.

Bovendien zorgen vele vrijwilligers ervoor dat de oefenruimte klaar staat, de koelkast gevuld is, de drankjes en lekkernijen worden geserveerd, enzovoort.

 

We hebben met elkaar afgesproken dat: 

  • -        We rekening houden met de andere leden.
  • -        Je je zodanig opstelt dat anderen ook in de grote boeken kunnen kijken.
  • -        Je je spullen (tas, waterflesje) op een veilige plek zet. (brandveiligheid!)
  • -        Het bestuur via nieuwsbrieven per mail laat weten wat er speelt, of er optredens in de planning staan, blije en verdrietige berichten vermeldt, enzovoort.
  • -        Als je geen e-mailadres hebt je aan en van de leden vraagt om de nieuwsbrief te printen en aan jou te geven.
  • -        Adresgegevens, telefoonnummers, e-mailadressen, foto’s van medekoorleden alleen aan anderen worden gegeven als het desbetreffende koorlid daarmee in heeft gestemd. (dit iv.m. de privacywetgeving).
  • -        Leden hun muzikale ideeën met de muziekcommissie bespreken en niet met de muziek.
  • -        Uitsluitend de leden van de muziekcommissie met de muziek spreken over zaken die goed/minder/niet goed gaan. Zij bespreken ook de ideeën die de leden hebben geopperd.
  • -        De keuzes die de muziekcommissie en de kledingcommissie maken gerespecteerd worden.

 En de belangrijkste afspraak is, dat we:

 

samen het Eilandspolderkoor zijn!

 

Het oefenen is op donderdag avond van 20.00 tot 22.00 uur bij de “Argonauten” te De Rijp. De pauze duurt van 21.00 uur - 21.15 uur om iets te drinken en bij te kletsen.

De contributie wordt per jaar of ½ jaar betaald. Het liefst per jaar want dat scheelt een boel werk voor de penningmeester.
De hoogte van de jaarlijkse contributie wordt ieder jaar tijdens de algemene ledenvergadering vastgesteld. De volledige contributie moet bij aanvang van het verenigingsjaar (september) worden betaald behalve als er in twee termijnen wordt betaald. Bij betaling in twee termijnen moet de eerst termijn (50%) bij aanvang van het verenigingsjaar (september) en de tweede termijn (50%) in januari worden betaald.

Betalingen kunnen worden gedaan op onderstaande rekening:

NL 29 RABO 0360606636  t.n.v. Eilandspolderkoor te De Rijp.

 

Mocht je verhinderd zijn om op de oefenavond te komen, laat dit dan even weten aan één van de bestuursleden of andere leden.

Informatie wordt aan degene, die dat hebben, via de e-mail gegeven. De overige mensen krijgen het uitgereikt op de oefen avond.

En verder:

De keuze van de kleding voor een optreden wordt door de kledingcommissie bepaald.

Als basis hebben de heren een zwarte pantalon, donkere schoenen en een wit overhemd. Voor een optreden krijgen zij van de kledingcommissie nog de nodige accessoires (pet, strikje) uitgereikt.

De dames hebben een zwarte lange broek of rok, een effen witte én zwarte bloes zónder glitters en dergelijke, bijpassende schoenen. De dames krijgen een aantal accessoires, zoals shawls, in bruikleen uitgereikt als ze nieuw op het koor komen.

Optredens worden indien mogelijk zo spoedig mogelijk kenbaar gemaakt.

Intekenlijsten voor een optreden liggen ruim voor de datum klaar om in te tekenen.
Voor een optreden worden op tijd de liedjes en de te dragen kleding doorgegeven.


Het bestuur.

 

Mail uw bericht naar onze Webmaster!